Radiologie dentară

Radiologie dentară

La efectuarea radiografiei dentare pacientul este supus unei doze mai mici de radiații.

În timpul efectuării radiografiilor:

  • utilizăm aparate noi, corect întreținute conform normelor de securitate radiologică,
  • utilizăm echipamente de protecție adecvate.

Pe lângă radiografiile obișnuite efectuăm și radiografia articulațiilor, radiografie ATM, radiografii necesare ortodonției și în special radiografii panoramice.

Radiografia panoramică este mai avantajoasă decât cea unidentară, deoarece obținem informații referitoare la osul mandibular și cel maxilar, precum și informații legate de dentiția completă. Radiografiile sunt efectuate cu ajutorul unui aparat radiologic modern care corespunde tututor condițiilor tehnice. La efectuarea radiografiilor intraorale timpul de expunere este foarte scurt, astfel reducem la minim doza de radiații față de radiografiile obișnuite.

Radiografie panoramică

Radiografia panoramică constituie un element important de diagnosticare și documentare în radiologia dentară și în medicina dentară. Cu ajutorul radiografiei panoramice devin vizibile situația dinților, osul mandibular (alveola dentară, rădăcina dentară) și articulația temporo-mandibulară. Aceasta este radiografia cel mai des utilizată.

Teleradiografia

Înainte de ortodonție este nevoie de efectuarea unei teleradiografii și a unei radiografii panoramice.

Radiografie unidentară

Examinarea se efectuează cu ajutorul unui suport de film dentar care este o metodă mai igienică și mai bună, decât metoda tradițională în cadrul căreia pacientul fixează filmul dentar folosindu-și degetele.

Lista de prețuri

Radiografii dentare: (CD/e-mail)
Radiografie intraorală (1,2 dinți) 20
Radiografie panoramică totală (întregul os mandibular & maxilar) 50
Radiografie panoramică parțială (mai mulți dinți) 40
Teleradiografie (cefalometrică) 60
Contact