Obturație indirectă

Obturație indirectă

Tipurile de obturații indirecte reprezintă o soluție pentru eliminarea problemelor estetice și a celor legate de durabilitate ale tipurilor de obturații directe.

La realizarea așa-numitului inlay după îndepărtarea cariei se ia o amprentă a cavității, iar obturația se realizează într-un laborator de tehnică dentară. Mai târziu aceasta se fixează în cabinet, prin lipire.

Chiar dacă față de obturațiile directe acestea sunt mai costisitoare datorită tehnologiei aplicate și a compozițiilor lor, sunt mai durabile, deoarece se adaptează mai bine. De aceea trebuie să luăm în considerare aplicarea diferitelor tipuri de obturații indirecte. Nu este indiferent intervalul de timp la care trebuie să schimbăm obturația. În urma schimbării obturației substanța dentară sănătoasă se tot reduce, de aceea este foarte importantă durabilitatea tratamentului în vederea păstrării substanței dentare sănătoase. Iar din acest punct de vedere tipurile de obturații indirecte sunt mult mai avantajoase, decât obturațiile directe.

Contact